Toscane: wat je echt niet wil missen

toscane

Iedereen heeft er wel eens van gehoord maar niet iedereen weet van de prachtige cultuur en natuur die dit gebied te bieden heeft. Overweeg je binnenkort een vakantie te boeken? Denk dan absoluut ook eens aan Toscane

toscane

Waarom Toscane?

Toscane is een regio in Midden-Italië met een heerlijk klimaat en nog mooiere omgeving. Toscane is één groot openluchtmuseum, met schitterend gelegen middeleeuwse stadjes, een enorme rijkdom aan kunstschatten en heuvels vol groene cipressen, olijfbomen, wijnranken en zonnebloemen. Zowel cultuur als natuur zijn adembenemend in deze prachtige streek. 

Wat er te doen is

Toscane heeft eindeloos veel te bieden maar er zijn een aantal hoogtepunten die je echt niet wil missen. De wijnen en de wijnvelden zijn misschien wel de populairste onderdelen van Toscane. Dankzij het klimaat doet de druif het erg goed in dit gebied en mensen uit Toscane weten als je geen ander hoe je een goede wijn maakt. Ga je dus de natuur in? Bezoek dan ook een van de wijnvelden in deze prachtige regio en neem een flesje mee als je de kans krijgt. 

toscane

Florence

De hoofdstad van het gebied is Florence, een prachtige stad waar je kunst kunt zien die nergens anders ter wereld te aanschouwen is. De stad heeft prachtige straten, kunst en is ook heel gezellig dus neem tenminste een dagje de tijd om Florence te ontdekken als je naar Toscane gaat. Houd wel rekening met drukte en hitte. Florence is een stad om te bezoeken in het voorjaar of najaar. 

Lucca

Voor wie de drukte van Florence liever wil vermijden is Lucca een goed alternatief, zo niet zelfs beter dan Florence. Althans, als je van rust, wandelen en historie houdt. Lucca is een prachtige oude stad die je helemaal te voet kunt ontdekken als je dat wil.