Tips bij het organiseren van een huisfeest

Ben je geslaagd, getrouwd, jarig of vertrekt je beste vriendin naar het buitenland? Reden voor een feestje! Een huisfeestje geven kan je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Maar voor een avond om nooit te vergeten heb je toch wat meer nodig dan vijf ballonnen en een fles wijn. In deze blog lees je dè tips voor een onvergetelijke avond.

Een hapje en een drankje

Vooral een drankje is hoofdzaak bij het organiseren van een huisfeestje. Dat houdt in dat je een aantal praktische zaken moet gaan plannen. Je moet namelijk zorgen dat je genoeg glazen in huis hebt. En niet onbelangrijk de drank zelf. Om niet failliet te gaan na het feest kun je de drank het best inkopen bij de groothandel, dan ben je vaak toch het goedkoopste uit. Na het drankje volgt als vanzelfsprekend het hapje, van alcohol krijg je namelijk honger. Ik raad aan om jezelf de moeite te besparen en bij een catering bedrijf wat hapjes in te slaan.

De muziek

Een feestje zonder muziek kan je geen feestje noemen. Dat betekent dat het dus een van de belangrijkste onderdelen is. Je kunt natuurlijk zelf een playlist samenstellen, maar om de avond compleet te maken kun je het beste een DJ boeken. Een DJ kan jouw feestje net die speciale draai geven die het feest tot een onvergetelijke avond maakt. Een feest DJ bijvoorbeeld weet precies in te spelen op sfeer en kan het feestje daarom rustig opbouwen. Van dansbare deuntjes tot klassieke meezingers een feest DJ kan vaak goed aanvoelen wat er nodig is.

De decoratie

De decoratie kan een extra zetje in de goede richting van een goede sfeer zijn. Je kunt ervoor kiezen om jouw feestje een thema te geven. De versiering doe je vervolgens in dat thema en als iedereen zich ook nog kleed in het door jou gekozen thema, dan is jouw feest compleet!

Tot slot: vergeet de buren niet in te lichten.