Stralende entree

Bij een rode loper zal je in eerste instantie denken aan een groot evenement voor de ‘rich and famous’. Stralend paraderen de beroemdste en rijkste aardbewoners in een peperdure outfit, mét trotse partner aan zijn/haar zijde, over het lange tapijt. Poserend voor een legioen aan enthousiaste paparazzi is het plaatje helemaal compleet.

Tegenwoordig worden de rode lopers, met bijbehorende afzetpaaltjes en -koorden, ook steeds vaker ingezet bij kleinschalige evenementen. Zonder fotografen, toetsers en bellen en veel opsmuk. Maar om net dat beetje extra aan een feest of evenement te geven. Een mooi gebaar aan de gasten: wees welkom op ons feest.

Op menig bedrijfsopening, gala, jubileumfeest of personeelsfeest wordt dan ook graag een rode loper ingezet als feestelijke aanvulling.
Maar eveneens op de particuliere markt is er vraag naar het gebruik ervan.

En eerlijk is eerlijk, zo’n chique entree is een ware blikvanger op menig familiefeest of bruiloft.

Kopen of huren
Men kan ervoor kiezen om een rode loper zelf aan te schaffen. Voordeel is dat je de rode loper zo vaak kan gebruiken als je zelf wil. Het grote nadeel is echter dat dit een vrij prijzige investering is. Niet eens alleen de rode loper zelf – de prijs is sterk afhankelijk van jouw wensen – maar zeker ook de afzetpaaltjes met bijbehorende koorden. De totale prijs loopt dan ook al gauw op in de honderden euro’s.
In verreweg de meeste gevallen heeft men een rode loper slechts zo nu en dan een keer nodig. Daarom kiezen veel mensen ervoor om te huren in plaats van kopen. Behalve dat dit veel voordeliger is, heb je daarnaast ook geen omkijken naar onderhoud van de rode loper en de paaltjes. Er zijn verhuurbedrijven die rode loper paaltjes verhuren.

Verschillende soorten
Zoveel mensen, zoveel wensen. En daarom is er veel keuze. Allereerst op het gebied van kleur. Want wie dacht met de kleur rood al een keuze te hebben gemaakt heeft het goed mis. Want kies je dieprood, felrood, bordeauxrood of liever rood met glitters? Het kan allemaal.
Daarnaast is er diverse keuze op materiaalgebied en afwerking. Zo zijn er vilten of polypropyleen lopers, rode lopers met antisliplaag, speciale outdoor lopers (weer- en UV-bestendig) en lopers met speciale prints en reliëfs. Ten slotte kun je kiezen uit diverse lengte- en breedtematen.


De bijbehorende afzetpaaltjes heb je ook in verschillende uitvoeringen. De meeste paaltjes zijn gemaakt van roestvast staal (RVS) met een afwerking van chroom of messing. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, zoals afzetpaaltjes met een rechte of een ronde kop, een platte of een hoge voet. Je hebt paaltjes met een uittrekbaar lint of losse paaltjes met bijbehorende afzetkoorden.

Wat betreft de koorden heb je wederom de keuze uit verschillende kleuren en uitvoeringen.
Al met al genoeg te kiezen dus. En wat jouw keuze ook wordt: een rode loper is hoe dan ook een echte eyecatcher!