Leer slimmer verhuizen

verhuizen

Misschien vraag je je na het lezen van de titel af of dat wel mogelijk is. Maar zoals het meeste dat je niet zo vaak doet (mag ik hopen voor je) is er altijd verbetering mogelijk. Mocht het niet zijn in tijd (dus dat je er minder lang over gaat doen) dan is het wel in energie (hopelijk heb je daar wat meer van over na het lezen van de tips).

Tips en tricks

Voor wat betreft verhuizen zijn er heel veel slimme trucjes die je kan toepassen om het soepeler te laten verlopen. Als je heel veel geld hebt, kun je er zelfs over na te denken alles over te laten aan professionals. Er zijn bedrijven die ook je spullen inpakken zodat je dat zelf niet hoeft te doen. Voor het gemak ga ik er even van uit dat je niet in die categorie valt.

Als eerste wil ik een voor de hand liggende tip geven. Toch blijkt dit iets te zijn wat nog regelmatig niet wordt gedaan. Zet op de buitenkant van de doos wat er in zit. Sorteer ook spullen die bij elkaar horen en stop die in dezelfde doos. Denk bijvoorbeeld aan keukengerei of boeken. Geeft de dozen een cijfer. Maak dan een lijst en zet erachter wat in welke doos zit. Vraag de mensen die je helpen verhuizen de dozen op volgorde te zetten. Zo heb je het snelst een beetje orde in de chaos.

Dan nu een wat bijzonder tip. Koop een steekwagen. De meesten weten wel wat een steekwagen is. Weet je het niet? Zoek het dan even op. Het zorgt er voor dat je niet eindeloos heen en weer hoeft te lopen met alle dozen. Je stapelt ze gewoon simpelweg op elkaar op de steekwagen en klaar is kees. Je kan alles makkelijk verplaatsen. Ook de grotere dingen als een wasmachine komen simpel op de plaats van bestemming aan.

Beetje bij beetje

Als laatste tip (er zijn er uiteraard nog veel meer maar die zal ik hier niet benoemen) wil ik meegeven dat het handig is dat je elke keer iets meeneemt naar je nieuwe huis. Ongemerkt heb je op een gegeven moment al heel wat kunnen overbrengen. Let wel op dat dit dingen zijn die je niet dagelijks hoeft te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan spullen die je op zolder achter de schotten hebt staan zoals je kampeerspullen of iets in die richting.