Een ruimte over in huis

Soms heb je de luxe van een extra ruimte in huis. Een ruimte die ooit bestemd was voor de kleine of nooit een bestemming had en nu dus leegstaat of fungeert als rommelhoek. Maar zo’n saaie ruimte in huis is zonde. Je kan hem beter gebruiken voor andere doeleinden. Je hoeft die kamer namelijk niet leeg te laten staan. Er is ruimte voor je hobby’s!  In deze blog vertel ik je over drie opties voor je lege ruimte. Lees je mee?

Ruimte voor kunst

Afhankelijk van de positie van de kamer kan je ervoor kiezen de ruimte te gebruiken als atelier of werkplaats. Met goed licht van inbouwspots en voldoende ruimte kan je makkelijk een werkbank en ezel kwijt en schilder je voor je het weet de prachtigste schilderijen. Maar ook als je een verzamelaar bent van kunstobjecten, is deze ruimte geschikt. Je kan er namelijk je verzameling exposeren als een soort klein museum. Zo hoef je niet te stoppen met verzamelen wanneer alle wanden in de rest van het huis al vol hangen.

Ruimte voor muziek

Over kunst gesproken, muziek is ander uitgangspunt voor de kamer. Je hebt dan al je muziekinstrumenten samen in één ruimte en misschien is er eindelijk genoeg plek voor een mooie piano. Laat de kamer tot geluidsdichte ruimte verbouwen, schaf opname apparatuur aan als je die nog niet hebt en je zult zien dat je zo een album de wereld in slingert, vol met jouw zelfgemaakte muziek. Deuntjes om op te dansen en tekstjes om mee te zingen, straks is iedereen op de hoogte van jouw swingende melodieën.

Ruimte voor beweging

Ben je niet heel creatief aangelegd of gaat je voorkeur simpelweg uit naar iets anders, dan is de ruimte ook uitermate geschikt voor sportspullen. Met een loopband en een klein assortiment aan gewichten train jij je helemaal fit. Geen dure sportschoolabonnementen meer. En ook geen smoesjes meer om maar niet uit huis te hoeven gaan. Je kan gewoon gaan bewegen want het is ín huis. En hoe meer je traint en progressie ziet, hoe meer je gemotiveerd raakt wat weer resulteert in plezier in het bewegen krijgen.

Maar als deze ideeën je niet aanspreken, is er ook niets mis met een nog bestemming loze ruimte. Zo lang de ruimte netjes en afgewerkt is, past deze net zo goed bij het huis als iedere andere ruimte. Je hebt er dan wellicht later meer plezier van.