De toekomst is nu

Ik ben geboren in 1995 en ben dus nu 23 jaar oud. Ik ben iets te oud om de groei van het internet helemaal te hebben meegemaakt, maar iets wat ik wel helemaal heb ervaren is de ongelooflijk snelle ontwikkeling van mobiele telefoons. De eerste mobiele telefoon die ik me kon herinnern was een onverwoestbare nokia met alleen de meest simpele functies; bellen, sms’en en de tijd laten zien. Destijds was ik er heel blij mee en ik had nooit voor mogelijk kunnen houden hoe mobiele telefoons er ongeveer 15 jaar later uit zouden zien. Tegenwoordig zijn telefoons kleine super computers waar je zo’n beetje alles mee kan. Van de weersvoorspelling bekijken tot al je bankzaken regelen. In dit artikel bespreek ik de ongelooflijk snelle ontwikkeling van mobiele telefoons en hoe ik die ervaren heb.

Een trip door het verleden

Zoals ik eerder vermeldde was mijn eerste telefoon een onverwoestbare nokia, die meer weg had van een baksteen dan een mobieltje. Toen ik naar de middelbare school ging was het natuurlijk tijd voor een nieuw hip mobieltje, om zo niet voor schut te staan voor de andere kinderen. Dit was een stijlvol klap telefoontje waar al iets meer mogelijkheden mee waren. Zo kon deze muziek opslaan en kon je je oortjes erop aansluiten om deze muziek te beluisteren. Tijdens mijn zes jaar op de middelbare school versnelde de ontwikkeling van mobieltjes opeens razendsnel. Apple bracht de eerste ‘touch-screen’ telefoon uit, wat de hele markt op zijn kop zette. Met de ontwikkeling van apps waren de opties opeens oneindig. Natuurlijk kon Samsung niet achterbljiven en ontwikkelden zij hun eigen ‘touch-screen’ telefoons. Tegen het einde van mijn middelbare school waren er veel disccusies over Apple vs Samsung en welke telefoons beter waren.

Nieuwe merken bestormen de markt

Deze dagen zijn er ontzettend veel merken om uit te kiezen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe telefoon. Apple en Samsung zijn nog steeds hele grote spelers, maar nu heb je ook LG telefoons, Huawei telefoons, Motorola en nog veel meer. Waarschijnlijk komen er nog veel bij in de toekomst ook. Iedereen heeft hun eigen voorkeur voor een merk, of misschien juist voor een besturingssysteem dat het beste bij hun past. In ieder geval ben ik erg benieuwd wat de toekomst brengt, en of de ontwikkeling van telefoons nog steeds veel verrassingen te bieden heeft. Wie weet wat er in de toekomst allemaal mogelijk is met de mobieltjes in onze broekzakken.