4 bezienswaardigheden in Utrecht

Ken jij Utrecht al? Het is een prachtige stad waar ook jij je absoluut kan vermaken! Juist omdat er zoveel in Utrecht te zien is, zijn er een aantal bezienswaardigheden die je echt moet hebben gezien als je in Utrecht bent geweest! Wanneer je in Utrecht loopt, zul je al veel kerken en grachten zien. Maar als je net even wat verder kijkt, dan leer je Utrecht pas echt kennen!

Centraal museum

In Utrecht bevindt zich het centraal museum. Dit museum toont alle historie van de stad, waarbij je prachtige kunstwerken kunt bewonderen. Het museum is als het ware een verzameling van alles wat de stad in de jaren heeft opgebouwd. Je kunt in dit museum heerlijk dwalen en op je eigen tempo alle kunstwerken bewonderen.

Nijntje museum

Voor de gezinnen onder ons met kleine kinderen is het Nijntje museum een echte aanrader. De kids kunnen in dit museum op spelenderwijs de wereld ontdekken en samen met Nijntje op avontuur gaan. Ze kunnen in dit museum knutselen, tekenen en natuurlijk lekker met elkaar spelen. 

Oude Grachten

In Utrecht zul je gegarandeerd langs de grachten lopen. Maar zoals we eerder al zeiden is het een echte aanrader om ook eens verder te kijken dan dat. Je kunt bijvoorbeeld ook de herenhuizen bewonderen die de grachten meer gevoel geven. Ben je zelf op zoek naar een herenhuis in Utrecht Oost? Ga dan eens naar Grifhorst!

Domkerk Utrecht

Dan staat er in Utrecht ook nog een prachtige kerk op je te wachten die voorzien is van de meeste gedetailleerde kunstwerken. De Domkerk is één van de populairste kerken in Nederland, dus daar wil je absoluut eens in gekeken hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *